Wednesday, June 08, 2011

Geçmiş Zaman Olur Ki

David Baerwald - "Triage" (1992)

Kasetcide calistigimi soylemistim... O zamanlar -elbette!- iletisim araclari  gelismemisti ve kucuk bir kasabada buyuyen benim gibi bir cocugun sanat zevki de allaha emanetti. Ornegin muzik adina elime gecen en akademik kaynak Blue Jean dergisiydi.. Ki onu da satin almak, takip etmek falan tahayyulumun otesindeydi.  Birisi alacak da, bana verecek de... Izmir`deki dershanede yanimda oturan Anil`dan bir seyler ogrenmistim. Onun disinda kapali bir tasra grubunun uyesi olarak herkes ne dinliyorsa ben de onu dinliyordum.  Yabanci muzige ilgim alakam vardi, ama punk nedir, blues nedir falan bilmiyordum, Led Zeppelin`in, Pink Floyd`un adini duydugumu zannetmem. Televizyonda ne gorursem o.  Kasetcide calisirken Kenny G albumu cok caliyordum mesela, iyi de satiyordu. Bugun de severek dinledigim Crowded House`in basyapiti `Woodface`i caliyordum -pek satmiyordu...

Bu nostaljik hikayeyi durduk yere anlatmamin sebebi bir blog`da yukaridaki albume rastlamam ve indirmem. Carpici kapagiyla, o gunlerde oldukca ilgimi cekmisti. Ancak acip dinlememistim, -oyle durmadan kaset acmiyorduk.

Simdi talih bizi yeniden karsi karsiya getirdi.

Henuz dinleyemesem de boyle bir kapaktan kotu bir muzik cikacagini zannetmiyorum.

Kayıt sonrası notu: Çok da güzel bir müzik çıktı hakikaten.

2 comments:

gerisi önemli değil... said...

kasetçide çalışırken meğer içinizde bir tarantino varmış :)

sizinki yine iyimiş, 80 sonlarına doğru her sene bir tane yabancı parça meşhur olurdu. michael jackson, lambada, yeke yeke, belinda carlisle kaldı aklımda şimdi. sonra çok iyi hatılıyorum, ortaokulu bitirdiğimde, sene 91, yabancı parça patlaması yaşandı. pompi ceyn, mc hammer, dıtdıdıdı dıtdıdı vs :)

Pembe Gözlüklü Kedi said...

Yarim bir yaziyi yayinlamisim hata sonucu, simdi duzelttim. Bes, alti tane uzerine titredigim kasedim vardi o donem: Milli Vanilli, MC Hammer, Vanilla Ice, New Kids On The Block falan... :) Sonra calisirken 40 kadar kaset yuruttum muzik acligimi doyurmak icin. (Dukkan sahibi de son maasimi vermedi, odestik.)